Cartoful sălbatic (dioscorea villosa)

wild

Alte denumiri: Rădăcina chinezească, Oasele diavolului, Rădăcina reumatismului, Yuma

Cartoful sălbatic este folosită pentru a trata următoarele:

  • Nivelul ridicat de colesterol
  • Menopauza

Extractul din această plantă medicinală a arătat că micșorează nivelul trigliceridelor și mărește nivelul de HDL „bun”, colesterol ce combate acumularea plăcii în artere. Cartoful sălbatic este considerat un remediu pentru reumatism, probleme ale vezicii biliare, crampe, dureri ale nervilor, menstruație dureroasă, stomac deranjat, și greața de dimineață, însă eficiența pentru aceste probleme rămâne să fie confirmată.

Contrar credințelor populare, rădăcina de cartof sălbatic nu conține și nu este transformată în progesteron sau DHEA (dehydroepiandrosterone) în organism. Progesteronul farmaceutic este realizat din wild yam folosind procese chimice de conversie. Acest lucru poate duce la confuzie? În timp ce wild yam poate fi o sursă de progesteron, nu poate fi folosită fără aceste conversii farmaceutice, conversii ce nu pot fi duplicate de către organism. Femeile care au nevoie de progesteron ar trebui să consulte medicul și să nu se bazeze pe suplimente din wild yam.

Unele persoane pot avea senzații de greață sau vărsături, atunci când este luată în cantități mari (cantități mai mari de câteva ori față de suplimentele noastre). Siguranța cartofului sălbatic pe perioade sarcinii și a alăptării nu a fost stabilită.

La momentul scrierii acestui articol, nu se cunoșteau medicamente ce ar putea interacționa cu cartoful sălbatic.

 

Ce este – De ce funcționează

Cartoful sălbatic calmează spasmele musculare și pare să aibă proprietăți inflamatorii. De asemenea stimulează fluxul de bilă și promovează transpirația. Nu este o sursă a hormonului feminin progesteron, așa cum cred unii. Wild Yam este folosit în producerea artificială a progesteronului, dar nu va crea hormonul în absența conversiei chimice, conversie ce nu poate fi realizată de organism.

Cartoful sălbatic este un membru al familiei Dioscorea. Este denumit după Dioscorides, medic grec din secolul I, a căror scrieri botanice au fost standarde pentru mai mult de o mie de ani. Rădăcina uscată este partea medicinală a plantei.