Salvie

sage

Salvia a fost folosită pentru tratarea:

 

  • Bolii Alzheimer
  • Gingivită
  • Indigestie
  • Menopauză
  • Pierderea apetitului
  • Transpirație excesivă
  • Dureri în gât

În medicina populară, salvia este de asemenea luată pentru balonare, diaree și inflamație intestinală. Salvia este utilizată și pentru sângerarea gingiilor prin gargară sau clătire. Extern tratează răni ușoare și inflamații ale pielii. În Asia, este considerată un remediu pentru hemoroizi, sângele din urină, fluidul din abdomen; și practicienii homeopați o prescriu pentru fluxul excesiv de lapte matern. Cu toate acestea, eficiența pentru toate aceste probleme rămân neverificate.

Cercetătorii au investigat valoarea salviei ca un tratament pentru diabeticii de tip II nondependenți de insulină. În timp ce un studiu a arătat rezultate pozitive, este nevoie de mai multe confirmări.

Ce este – De ce funcționează

Valoros în SUA în primul rând ca un condiment, salvia are o lungă istorie de utilizare medicinală în străinătate. Ea a fost luată pentru stări începând de la bolile cu transmitere sexuală, mușcături de insecte, și este încă folosită în Europa, ca gargară pentru dureri în gât. Salvia roșie are calități antibacteriene, reduce transpirația și alte secreții, și funcționează ca un astringent, întărind și uscând țesuturile.

Valoarea medicinală a salviei roșie constă în frunzele uscate, uleiul extras din flori, frunze și stamină și în forma strivită a acesteia. Nativ din regiunea mediteraneană, salvia este acum crescută în toată Europa și America de Nord.

Alte informații:

În medicina modernă europeană din plante, o gargară cu ceai de salvie este recomandată pentru a trata durerile în gât, inflamțiile în gură și inflamațiile gingiilor. Studiile au descoperit că uleiul de salvie este antibacterian, antifungic, și activitatea antivirală, ceea ce explică eficiența salviei pentru aceste indicații.

Salvia este aprobată în germania pentru tulburările gastro-intestinale ușoare și transpirații excesive. Un studiu german preliminar cu oameni ce suferă de transpirație excesivă a arătat că fie un extract din frunze sau o infuzie de frunze reduce transpirația la mai mult de jumătate. Un raport din Marea Britanie indică că specialiștii în plante folosesc salvia pentru a trata simptomele de menopauză, cum ar fi sclipiri fierbinți.

Au fost exprimate îngrijorări cu privire la utilizarea internă a salviei datorită prezenței tuiona. Chiar și atunci când este consumată în cantități mici pentru un timp îndelungat, tuiona poate cauza creșterea frecvenței cardiace și confuzie mentală. Cantități mari, poate duce la convulsii. Dacă cineva utiliează salvia intern, este bine ca perioada de utilizare a salvie să nu fie mai mare de 1 – 2 luni. Salvia nu ar trebui să fie folosită pe perioada sarcinii. Aceste îngrijorări nu se extind la utilizarea acesteia pentru gargară sau pentru a clăti gura. Salvia nu ar trebui să fie utilizată atunci când aveți febră.

La momentul scrierii acestui articol, nu se cunoșteau interacțiuni ale medicamentelor cu salvia.