Licorice (Glycyrrhiza glabra)

li

Licorice este folosită pentru a trata:

  • Bronșită
  • Tuse
  • Inflamația stomacului
  • Ulcere gastrice

Atât rădăcina cât și extractul de Licorice sunt utilizate medicinal. Rădăcina de Licorice a fost multă vreme cunoscută pentru abilitatea de a calma inflamația respiratorie. Extractul de Licorice este dovedit ca tratament pentru ulcere gastrice. Extractul pare avea un efect benefic asupra infecțiilor virale la nivelul ficatului.

În medicina asiatică, rădăcina a fost folosită pentru fierturi, deshidratare, diaree, boli de ochi, dureri de cap, dureri în gât și inflamații de la infecții. Eficiența pentru aceste tulburări nu a fost verificată științific.

Deși glycyrrhizin din Licorice luptă împotriva efectelor hepatice, ar trebui evitată rădăcina de Licorice dacă suferi de hepatita cronică, ciroză la ficat sau alte boli care împiedică fluxul de bilă din ficat. Evitați de asemenea dacă suferiți de diabet zaharat, hipertensiune arterială, iregularități cardiace, tensiune musculară anormală, insuficiență renală, sau nivel scăzut de potasiu în sânge.

Ce este – De ce funcționează

Licorice conține acid glycyrrhetic ce ajută la vindecarea ulcerelor gastrice. Alte ingrediente – incluzând glabridin, glycyrrhizin și licoricidin – calmează inflamațiile. Glycyrrhizin și Licorice ajută la combaterea virușilor cum ar fi hepatita B, gripa, HIV, și stimularea sistemului imunitar și stimularea producției de compuși de protecție, cum ar fi interferon.

O serie de studii au confirmat că efectul anti-ulcer al Licorice, este egal cu cel al medicamentelor prescrise ca Tagamet. Efectul protector al plantei asupra ficatului a fost confirmat de un studiu de 16 ani asupra pacienților cu hepatită cronică C. În acest studiu, pacienții au primit un extras de glycyrrhizin au avut o rată semnificativ mai mică de cancer la ficat.

Efectul de somnifer al Licorice este cunoscut încă din antichitate. Planta a fost adusă vechilor greci de către sciții din est, și a fost folosită în Europa încă din Evul Mediu. Astăzi, mai multe soiuri de Licorice pot fi găsite într-o regiune începând din Europa de Sud-Est până în Sud-Vestul Asiei și Irak.