Ghimbir (Zingiber officinale)

ginger

Rădăcina de ghimbir este folosită pentru a trata:

  • Pierderea apetitului
  • Indigestie
  • Rău de mișcare

Deși recunoscut oficial ca un remediu numai pentru cele trei probleme menționate anterior, rădăcina de Ghimbir are capacitatea dovedită de a combate toate formele de greață și vărsături. A fost luată pentru a pune în mișcare sângele rece, întări țesuturile, deși eficiența sa în aceste scopuri nu a fost verificată. Medicina asiatică a folosit rădăcina de ghimbir pentru a trata răcelile și lipsa de aer.

Deși nu exista dovezi că ghimbirul este dăunător pe perioada sarcinii, oficialii recomandă că nu fie luată pentru grețurile matinale. Oamenii cu piatră la vezica biliară nu ar trebui să ia ghimbirul cu excepția cazului în care doctorul recomandă utilizarea acesteia. Datorită proprietăților sale anticoagulante ar trebui evitată de oricine în pericol de hemoragie internă.

Ce este – De ce funționează

Valoroasă în primul rând pentru utilizarea în bucătărie, rădăcina de ghimbir și-a dovedit și eficiența sa medicinală. Într-un recent studiu clinic printre pacienții operați, s-a dovedit a fi mai eficientă decât medicamentul Reglan pentru a preveni greața și vărsăturile postoperatorii. S-a dovedit că ghimbirul stimulează intestinul, promovează producția de salivă, sucuri digestive și bilă. Rădăcina de ghimbir tinde să stimuleze ritmul cardiac, previne formarea de cheaguri, reduce nivelul de colesterol și reduce inflamația. Ghimbirul are un efect stimulativ asupra sistemului imunitar.

Originară din Asia de Sud-Est, ghimbirul a fost adus în Spania și America, de către spanioli în secolele 15 – 16. Acum este cultivat pentru comercializare în zonele tropicale ale SUA, India, China și Vestul Indiei. Planta se propagă pe sub pământ. Doar rădăcina este medicinală.