Saw Palmetto

Scris de Super User

sp

Ce este – De ce funcționează

Saw Palmetto ușurează dificultățile urinare ce apar atunci când o prostată mărită obstrucționează ieșirea din vezică. Chiar dacă această plantă promovează urinarea normală, nu va vindeca o boală inferioară.

Mărirea prostatei se pare că este declanșată de nivele anormal de mari de hormoni masculini testosteron și dihydrotestosteron (DHT)în țesutul prostatei. Saw Palmetto reduce absorbția acestor hormoni în prostată, în timp ce reduce inflamația și umflarea acesteia. Toate cele trei acțiuni servesc pentru a elibera obstrucția vezicii și de a mări fluxul urinar.

 

Popularitatea Saw Palmetto a fost ca într-un carusel în secolul 20. Utilizată la scară largă sub denumirea de „Serenoa” până la începutul celui de al II –lea război mondial, a fost uitată până la redescoperirea sa din anii 90. Planta, mică, este nativă coastei regiunii sudice a S.U.A., din sudul statului Carolina până în Florida și în sudul Californiei. Valoarea medicinală se află în uleiul obținut din fructele sale.

Cel puţin trei studii clinice riguroase au confirmat că Saw Palmetto are capacitatea de a remedia dificultăţile urinare. Într-un studiu comparativ, s-a dovedit a fi egal cu stupefiantul Proscar ca o sursa de reducere a simptomelor (deși spre deosebire de Proscar, nu a avut niciun impact benefic asupra dimensiunii prostatei).

Posibile interacţiuni medicamentoase:

Vorbiţi cu medicul dumneavoastră dacă luaţi orice medicamente hormonale sau medicamente adrenergice, cum ar fi medicamentele pentru astm: Alupent, Brethine, Proventil, şi Ventolin. Doza dumneavoastră poate necesita ajustări.