Avena Sativa

as

Avena Sativa a fost folosită în:

  • Inflamarea pielii
  • Negi
  • Nivel înalt de trigliceride
  • Anxietate
  • Eczeme
  • Renunțarea la nicotină

Avena Sativa este numele latin pentru ovăz. Alte denumiri sunt Crupele și Făină de Ovăz. Avena Sativa tratează o serie de probleme cum ar fi probleme digestive, reclamații ale vezicii biliare, tulburări renale, reumatism, boală de inimă, dureri în piept și gât, oboseală, diabet, constipație, depresie, diaree, anxietate, stres, tulburări ale sistemului nervos, probleme ale vezicii urinare, insomnie, gută, tulburări ale țesutului conector, simptome ale înaintării în vârstă, narcotic și tutun. Totuși, valoarea Avena Sativa pentru aceste probleme rămân neconfirmate; și doar uzul extern pentru problemele pielii este considerat cu adevărat eficient. Fulgii de ovăz sunt utilizați frecvent pentru a scuti de senzația de mâncărime locală a pielii.

 

 

Paiele Avena Sativa sunt considerate un remediu pentru boli inflamatorii ale pielii însoțite de mâncărime precum și pentru erupțiile contagioase ale acesteia, degerături, probleme ale ochilor, tulburări reumatice și ale vezicii, gută, și tulburări ale metabolismului. În băile de picioare, Avena Sativa este folosită ca remediu pentru oboseala și frigul cronic ale picioarelor, iar ca ceai este luat pentru gripă și tuse. Eficiența paielor însă nu a fost studiată.

 

 

 

Ce este – De ce funcționează

 

Cultivat în întreaga lume, Avena Sativa este o plantă anuală, de culoarea verde deschis, cu o rădăcină stufoasă ce crește până la 24 – 40 inchi înălțime. Este folosită ca aditiv în produsele cosmetice și este găsit într-o varietate de produse alimentare și de uz casnic și mâncare animală.

 

S-a arătat că această plantă micșorează colesterolul și combate producția de prostaglandine (hormonul care acționează asupra vaselor de sânge și alte organe din corp).