Înrădăcinat în ştiinţă

 

Încă de la înfiinţarea companiei în 1958, GNLD s-a ghidat după o filosofie care pune mai presus de toate în concepţia sa cercetarea meticuloasă şi baza naturală.

Ştiinţa şi natura. Două domenii care se întrepătrund implacabil de secole, una completând-o pe cealaltă în găsirea modalităţilor de creştere şi imbunătăţire acolo unde nu se credea că este posibil.

Cele două sunt legate atât de strâns încât s-au contopit într-o singură categorie în jocul ”Trivial Pursuit”. Există o revistă intitulată Natura, şi alta intitulată Ştiinţa. În majoritatea numerelor lor, nu ai şti să faci diferenţa între ele dacă s-ar înlătura titlul – ediţia pe luna noiembrie 2006 a revistei Natura are cuvântul ”ştiinţătrecut în caractere albe mari pe copertă; ediţia din septembrie a celeilalte a rezervat spaţiul de copertă pentru o imagine cu o pădure de conifere şi o poveste despre genetica acestora.

Multe din alimentele pe care le consumăm, de la peşte la diversele sortimente de carne şi fructe şi legume, au putut prospera în această perioadă a producţiei în masă datorită inovaţiilor în ştiinţă. Serele, sistemele de irigare şi utilajele agricole mult mai performante şi mai rapide au oferit populaţiei metode sigure şi sănătoase de asigurare a alimentelor în toate colţurile lumii. Mai mult decât atât, studiile profunde asupra efectelor unui regim alimentar echilibrat asupra sănătăţii au dus la o sporire a atenţiei pe care o acordăm nutriţiei corecte.

De 50 de ani, GNLD a pus accentul pe importanţa naturii pentru sănătatea umană şi a stat pe meterezele ştiinţei pentru a crea produse sigure pentru clienţii din toată lumea. Începând cu LDC, o soluţie casnică pentru curăţat care este îndeajuns de nevătămătoare încât să poată fi folosită pe animalele sălbatice afectate de scurgerile de petrol, şi Carotenoid Complex, un supliment antioxidant care poate preveni bolile de inimă, până la procesele stricte de fabricare a produselor sale, învăţămintele naturii se alătură celor ale ştiinţei şi ghidează orice activitate a companiei noastre.

“Nivelul de acceptare în comunitatea noastră ştiinţificănu poate fi evaluat,” declara Roget Uys, Director Executiv în GNLD. “S-ar putea să fim singura companie din lume de afaceri la domiciliu care s-a bucurat de colaborări cu organizaţii precum Academia de Ştiinţe din New York şi Biblioteca de sănătate Stanford, cu cercetători de la USDA şi CDC, cu publicaţii de talie precum Jurnalul american de nutriţie clinică...şi lista poate continua.”

"Am fost ]ntotdeauna ]n fruntea ştiinţei,” confirma John Miller, Vicepreşendinte pentru Ştiinţă şi Tehnologie la GNLD, “şi am încercat să conducem piaţa în sensul stimulării conştiinţei opiniei publice.”

Din fericire pentru GNLD, conştiinţa publică cu privire la nutriţie nu a fost niciodată mai vigilentă. S-a produs o schimbare de perspectivă asupra felului în care considerăm sănătatea, dat fiind că regimul alimentar corespunzător îl rivalizează pe cel de acasă în orice loc, de la cafeneaua Oprah până la restaurantele cu autoservire din şcoli. Nu există băcănie în ale cărei rafturi să nu găsiţi produse integrale sau cu nivel redus de grăsimi.

Ironia este că deşi publicul a devenit conştient în acest sens, rata bolilor cronice (de inimă şi respiratorii, atacurile, diabetul şi cancerul) a crescut în acelasi ritm.Numărul practicanţilor de sport a crescut văzând cu ochii de la an la an, dar la nivel global există peste 300 de milioane de persoane, printre care 40 de milioane numai în SUA, care sunt considerate obeze conform unui studiu alcătuit de OMS în 2003. În SUA, doar 18% din populaţia de 18 ani şi peste face exerciţii fizice cel puţin 30 de minute pe zi, în timp ce 60% nu fac sport deloc.

Unii aleg în locul exerciţiilor fizice regimurile alimentare şi pastilele sintetice de slăbire pentru a pierde aproximativ 10 kg în trei săptămâni. Clienţii aleg calea cea mai uşoară,” afirmă Miller. “Suntem o companie farmaceutică care este afectată de mentalitatea greşită conform căreia poţi mânca tot ceea ce doreşti şi vei fi sănătos. Drept urmare, nu este o surpriză ca multe dintre produsele rezultate din această mentalitate apar pe piaţă fără o testare temeinică prealabilă şi care cauzează probleme grave de sănătate atunci când se manifestă efectele adverse.

GNLD îşi doreşte exact opusul. Nu trebuie să pliezi ştiinţa după produs, ci să creezi un produs care rezultă din cercetările ştiinţifice şi ale cărui soluţii se prezintă de la sine. În cele cinci categorii ale liniei de produse – nutrimentele, îngrijirea la domiciliu, produsele pe bază de ierburi, produsele pentru slăbire şi îngrijirea pielii şi personală – GNLD a depus toate eforturile pentru a se asigura că orice produs oferit de companie este şi natural şi conform celor mai înalte standarde ştiinţifice.

“GNLD a acordat nutriţiei o atenţie deosebită – prin cercetîri amănunţite – drept urmare soluţiile pe care le oferă în legătură cu nutriţia sunt complete” afirmă Jim Coyle, un distribuitor independent al companiei. “Compania nu are pur şi simplu rival. Este ceva nemaivăzut.”

Înfiinţat acum 30 de ani de către Dr. Arthur Furst, renumitul cercetătir al cancerului, Consiliul de Consultanţă al GNLD (SAB) este recunoscut în întreaga lume pentru cercetătorii săi şi personalul de înaltă pregătire. Consiliul SAB este motorul pentru orice produs GNLD, este o întrupare a filosifiei care călăuzeşte orice activitate a companiei. Pe scurt, SAB efectuează cercetări, dezvoltă şi susţine orice produs care iese din procesul de fabricaţie.

Paleta de produse este foarte variată: suplimente integrale, energizanşi naturali, produse pentru slăbit, complexe de proteine, detergent de spălat 100% biodegradabil, cremă pentru faţă pe bază de antioxianţi – fiecare dintre ele este fabricat din resurse naturale şi se bucură de aceeaşi obiectivitate ştiinţifică şi acelaşi proces riguros de aprobare. “Avem avantajul extraordinar de a avea produse deosebite,” declara Jerry Brassfiend, cel care a înfiinţat GNLD acum jumătate de secol. “Produsele noastre au luat naştere din filosofia “inspirat de natură, aprobat de ştiinţă”, ceea ce înseamnă că acestea pot aduce schimbări pozitive în viaţa oamenilor…” “Diferenţa dintre produsele noastre şi altele este spaţiul alocat ştiinţei, afirma Miller.

Departamentul de nutrimente este cel care ilustrează probabil cel mai bine angajamentul companiei GNLD la filosofia adoptată. În prezent, catalogul de produse nutriţionale GNLD numără aproape 60 de suplimente începând cu All-C (o tabletă de vitamina C masticabilă) până la complexe de vitamine. Anii de cercetări şi studii au stat la baza fabricării oricărui produs conform standardelor riguroase ale companiei.

Scopul nostru nu este de a câştiga încrederea totală a clienţilor în produsele noastre, ci mai degrabă educarea lor astfel încât să înţeleagă că un regim alimentar corect şi o viaţă activă sunt elemente esenţiale pentru sănătate – dar nu sunt singurele. Există nutrimente de care corpul are nevoie şi care nu sunt asigurate în cantităţi suficiente în alimentaţia fiecăruia; misiunea GNLD este de a le acoperi.

“Dacă alimentaţia ta este corectă şi faci exerciţii în mod regulat, s-ar putea în cea mai mare parte să asiguri corpului ceea ce are nevoie,” afirmă Miller. “Dar probabil ca vor mai exista lipsuri cu toate că acestea, carenţe în regimurile dumneavoastră le vom suplini noi,”

Să ne gândim de exemplu la Formula IV,. În marea epocă a industrializării de acum jumătate de secol, descoperirile tehnologice au stimulat producţia în masă cu rezultate precum înlocuirea untului cu margarina şi apariţia făinii albe prelucrate în locul celei naturale din cereale integrale. Astfel, a apărut o nouă serie de boli şi carenţe de regim.

“Una dintre cele mai des întâlnite era oboseala cronică,” explică Miller, “care a apărut în principal datorită faptului că celulele noastre nu mai primeau cantitatea suficientă de nutrimente de care aveau nevoie pentru a-şi îndeplini funcţiile în mod eficient şi fluent.”

Cele mai importante astfel de nutrimente sunt lipidele şi sterolii, acizii graşi care sunt îndepărtaţi prin procesul de fabricare al alimentelor, îndepărtare care conferă produselor moderne un termen de valabilitate mai mare. Aceste nutrimente sunt însă esenţiale pentru vitalitatea celulelor corpului. S-a descoperit după ani de studiu că imposibilitatea celulelor de a absorbi nutrimentele şi elibera restul este cauzată de schimbările din regimul alimentar şi de nutrimentele lipsă, fapt care a dus la o scădere a energiei, deci apariţia oboselii cronice. Din fericire, cercetătorii de la GNLD au creat Formula IV, care conţine vitamine, minerale şi enzime pentru combaterea oboselii cronice, ingredientul principal din Formula IV. Concentratele de cereale Tre-en-en au fost create în anii ’50 special pentru a acoperi carenţele dietare rezultate din lipidele şi sterolii absenţi. Împreună cu Formla IV, Tre-en-en este în prezent unul din cele mai cunoscute produse, ajutând zilnic sute de mii de oameni să-şi îmbunătăţească sănătatea la nivelul celulelor: Datorită experienţei mele medicale, am putut accepta imediat din punct de vedere ştiinţific diferenţa prezentată de produsele GNLD” declară Dr. Earl Glenn, un distribuitor vechi al companiei GNLD. ”Când celulele corpului tău se însănătoşesc, te simţi mult mai bine.”

Nu se rezumă totul la cerealele integrale. Fiecare din suplimentele nutritive de la GNLD este destinat în mod special umplerii golurilor lăsate de regimul alimentar tradiţional. Produsul Carotenoid Complex, creat după cercetări de peste 10 ani, oferă consumatorilor protecţie împotriva oxidării într-o singură capsulă. Fabricată numai din alimente integrale, descoperirea Carotenoid Complex a fost atât de mare încât ceercetătorii din cadrul Departamentului pentru agricultură a SUA au studiat timp de cinci ani proprietăţile sale, rezultatele fiind publicate în inegalabilul Jurnal American de nutriţie clinică.

Salmon Oil Plus, suplimentul de omega-3 produs al tehnicii GNLD furnizează o doză zilnică din cei opt acizi graşi omega-3, o familie de   nutrimente pe care corpul uman nu o poate produce în cantitate suficientă şi în legătură cu care s-a demonstrat că reduce potenţialul riscului de îmbolnăvire a inimii, încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului, asigură sănătatea încheieturilor.

În prezent, oferta companiei include şi o linie de produse de slăbire care reduc apetitul în siguranţă şi oferă un gust deosebit in mod natural fără a sacrifica nutrimente. Gama de produse GNLD de îngrijire a pielii variază de la săpun de mâini până la şampon şi cremă de faţă, iar soluţia pentru rufe G-One şi soluţia de curăţare LDC garantează curăţenia casei dumneavoastră fără a irita pielea sensibilă sau fără a dăuna mediului înconjurător. Consiliul de Consultanţă Ştiinţifică S.A.B este implicat în fiecare fază de fabricare a produselor certificând calitatea, siguranţa şi fiabilitatea acestora şi asigurând că fiecare produs este creat conform filosofiei GNLD ”Inspirat de natură, aprobat de ştiinţă”.

Toate acestea înseamnă că GNLD trebuie să investească în continuare şi mai mult timp şi eforturi pentru a promova produsele pe piaţă? Bineînţeles. Pentru că suntem convinşi că sănătatea dumneavoastră contează.

”Cred că Roget a formulat cel mai bine: Ori produsele noastre sunt de prima calitate, ori nu le mai oferim deloc,” spune Brassfield. ”Acesta este motorul real care ne propulsează – produsele noastre sunt create din cele mai fine ingrediente şi cele mai avansate cunoştinţe ştiinţifice.”

De pe câmp pe masă

barn GNLD face tot posibilul ca produsele sale să fie inspirate din natură şi aprobate de ştiinţă. Dar cum se reflectă mai exact această filosofie în procesul de fabricare, şi care este beneficiul dumneavoastră, al consumatorului?

Compania crede într-un sistem metodic care permite urmărirea şi monitorizarea fiecărei faze de producţie, de la calitatea stocului de seminţe până la procesul de verificare de la linia de ambalare. Strucura sa de organizare bine alcătuită este garanţia că pe masa dumneavoastră ajung cele mai bune produse.

Pasul 1: Terenurile agricole!

Unde şi cum este cultivată o anumită plantă poate determina calitatea acesteia. În standardele GNLD nu intră decât acele terenuri cultivate poziţionate în ambiente cât mai naturale şi cât mai departe de civilizaţie.

Pasul 2: Analizarea recoltelor neprelucrate!

Recoltele sunt supuse în mod continuu analizelor în vederea determinării conţinutului de nutrimente şi a calităţii, ceea ce înseamnă că numai cele mai pure alimente integrale naturale sunt folosite pentru crearea fiecărui supliment.

Pasul 3: Prelucrarea

Tehnologia de ultimă oră garantează cele mai curate extracţii şi concentrate cu modificări minime prin prelucrare.

Pasul 4: Analizele de laborator şi acceptarea!

chemToate materiile prime sunt ţinute în carantină strictă şi nu sunt eliberate până ce nu sunt efectuate testele de laborator pentru determinarea purităţii şi a puterii. Abia atunci se permite intrarea produsului în spaţiul de depozitare.

 

Pasul 5: Fabricarea

Utilajele de ultimă oră amestecă materiile prime în diverse forme cu eficienţă maximă, garantând consistenţa de la un lot la altul.

Pasul 6: Produse calitative!

Toate produsele finite sunt testate şi certificate prin cele mai sigure metode ştiinţifice pentru a asigura siguranţa, calitatea şi eficienţa.

 

Pasul 7; Verificarea!

Asigurarea calităţii nu se opreşte la produse. Se fac verificări amănunţite în continuare la liniile de asamblare, fiind reţinute mostre pentru facilitarea unei monitorizări mai uşoare pe viitor.

Pasul 8: Produsul livrat!

prodChiar şi după ce produsele GNLD ajung în casele dumneavoastră, numerele de lot de pe fiecare etichetă ne permit să continuam procesul de supraveghere a produselor.